Week 2&3 + Jax

Door: verahollander

Blijf op de hoogte en volg Vera

01 Februari 2011 | Verenigde Staten, Saint Augustine

Inmiddels zit ik in mijn vierde week colleges en worden we keihard aan het werk gezet. Heb al drie papers moeten inleveren en twee toetsen gemaakt, waarvan één zelfs op zaterdag. Komende zaterdag mag ik weer. Ondanks het feit dat ik sinds mei vorig jaar niets meer qua leren, huiswerk en testen heb gedaan, heb ik twee keer een A+ gehaald, oftewel honderd procent. Ik heb het idee dat de grootste uitdaging van het studeren hier het bij blijven met de syllabi, goed meedoen en alles op tijd inleveren is. Als dat je lukt -wat dankzij de enorme omvang van de stof en alle eisen die aan je gesteld worden al een hele opgave is- valt het qua niveau vaak wel mee. Zo volg ik Business Calculus, een niveau wiskunde dat door al mijn vrienden hier als praktisch onmogelijk wordt beschouwd. We zijn nu echter net begonnen met differentiëren, een onderwerp dat ik al in de vierde klas heb geleerd.

Verder gaat het ook goed. Het wordt gelukkig wat warmer hier, hoewel dat per dag nog erg kan verschillen. Ik leer steeds meer mensen kennen en heb een vast groepje waarmee ik van alles en nog wat doe. Een belangrijke buitenschoolse activiteit hier is naar fastfood restaurants gaan. Dit gebeurt op de raarste tijden; regelmatig komt het voor dat er rond half twaalf ’s avonds nog even wat te eten moet worden gehaald. Verder is huiswerk maken ook een sociale gebeurtenis. Iedereen haalt zijn laptops en boeken tevoorschijn en gaat naar de Rotunda, de gemeenschappelijke ruimte in Ponce. Hier zitten echter ook allerlei mensen videogames te spelen en films te kijken, dus van het eigenlijke studeren komt weinig terecht. Ook mijn kamer is geen ideale studieruimte, mede door iedereen die hier voortdurend in- en uitloopt. We hebben inmiddels een stuk of vijf half-kamergenoten, die af en toe een nachtje slapen in onze kamer en hier constant hun spullen vergeten en langskomen als ze zich vervelen of als ze behoefte hebben aan wat aanspraak. Heel gezellig, maar ook niet bevorderlijk voor mijn concentratie. Als ik echt moet leren voor iets, moet ik naar de bibliotheek, waar ze gelukkig allerlei stilteruimtes hebben en waar je tot middernacht kan leren. Ook je spullen wassen werd in mijn geval een sociale bezigheid. De wasmachines en drogers op campus schijnen een ramp te zijn en daarom besloten we om naar een laundry service buiten het centrum te gaan. Met twee auto’s, acht mensen en een enorme hoeveelheid vieze was kwamen we daar aan. We hebben er de hele middag doorgebracht –iets wat ons niet in dank werd afgenomen door de overige bezoekers.

Afgelopen weekend ben ik met twee vriendinnen, Miles en Bella, naar Jacksonville gegaan. Miles komt hier oorspronkelijk vandaan. We wilden even een dagje weg van campus en wat leuks doen met z’n allen, maar uiteindelijk had bijna iedereen plannen met familie en besloten wij om dan maar met z’n drieën naar Jacksonville te gaan. Omdat we hier toch niet heel veel te doen hadden, zijn we vrijdagavond weggegaan en hebben we twee nachten bij de ouders van Miles geslapen. We hebben sushi gegeten in het beste sushirestaurant van Jacksonville, wat een verademing was na al het campuseten van de afgelopen weken. Zaterdag zijn we naar Saint Johns Town Center geweest, een hele grote shopping mall met een oppervlakte van meer dan 100.000 m2 en het leek wel een zelfstandige stad. Het bezoekersaantal loopt jaarlijks op tot ruim 10 miljoen mensen. Je hebt hier allerlei hotels, restaurants en zelfs tourtreintjes die door het hele center rijden. Jacksonville is sowieso enorm. Het is de grootste stad van Florida, zowel geografisch als qua inwonertal. In korte tijd van de ene naar de andere plaats zit er niet in; je zit al snel een half uur in de auto.
Zaterdagavond hebben we met de familie van Miles gegeten en verder wat vrienden van haar ontmoet. Zondag hebben we gebruncht –buiten in de zon- en daarna zijn we weer in de auto gestapt om terug te rijden naar Saint Augustine. Het was een heel leuk weekend!

Liefs,

Vera

• 02 Februari 2011 - 18:44

Marga:

Lieve Veer,

heftig hoor zo'n kamer waar je nooit alleen bent en niet weet wie er wanneer slaapt.Je bent wel een bikkel hoor want vlg mij zit je ook daar weer lekkere hoge cijfers te halen alleen maar A tjes zeker?
    Heel veel plezier heb je je al suf geshopt ik vond die mall wel heel indrukwekkend tot in mei we rekenen op je xx marga en co

• 02 Februari 2011 - 22:15

Loeky:

Lieve Veer,

goed te lezen dat je toch alweer behoorlijk gesettled bent en vrienden hebt gemaakt. Studeren hier wordt een eitje voor je, denk ik gezien de cijfers die je daar weet te halen ondanks de hectiek. Chapeau! Fijn dat het goed met je gaat.

Kus,

loeky

• 03 Februari 2011 - 18:48

Lies:

Jeeeh ik geef een reactie!!
    Hahaha, ik heb al helemaal zin om langs te komen!
    Fijn dat het daar zo leuk is, je hebt wel stevige vriendinnen moet ik zeggen...
    xxxxx

• 03 Februari 2011 - 20:45

Corien:

Klinkt wel lekker en gezellig. Al dat in- en uit geloop in jullie kamer, gezamenlijk studeren en zelfs samen wassen. Leuk dat je bij echte Amerikanen te gast bent geweest in het weekend. Red je dat met je Engels? Have fun. Lfs mama

• 03 Februari 2011 - 23:33

Fe:

Heej veer superleuke verhalen weer!
    Ik moest wel lachen om lies dr reactie, t komt vast door die nachtelijke eet-uitstapjes :p
    Ik ben weer eens enorm jaloers!
    Heel erg veel plezier daar! Geniet van al je avonturen!
    Xxx liefs

• 04 Februari 2011 - 10:34

Florien:

Ja haha deze opmerking van Lies had ik ook al via facebook geconstateerd. Toch vreemd dat het machtigste land in de wereld niet kan zorgen voor normaal eten waardoor iedereen constant naar allerlei fastfood-tenten moet haha... Nu lijkt de heerlijke starbucks me overigens ook niet echt bevorderlijk, voor zowel portemonnee als lijn.
    XXXX